Будівництво дерев'яних будинків за каркасною технологією

29.05.2020

Технологія будівництва дерев'яних будинків за каркасною технологією дуже популярна і цінується через високу енергоефективності будівель, довговічності та інших важливих переваг каркасних будинків, таких як їх швидкість зведення і ціна.

Будівництво дерев'яного будинку по каркасної технології займає набагато менше часу, ніж традиційний цегляний будинок. Каркасний дерев'яний будинок прибуває практично готовим до будівництва, і все, що потрібно зробити - це «зібрати його». Він не вимагає таких робіт як бетонування або кладка цегли, завдяки чому його будівництво може здійснюватися взимку.

Каркасний дерев'яний будинок, це:

1) Висока теплоізоляція, відмінна енергоефективність, дуже низькі експлуатаційні витрати.
2) Такі дерев'яні будинки під ключ мають більш низьку ціну, ніж класичні дерев'яні будинки.
3) Легка конструкція дерев'яного будинку по каркасної технології зводить до мінімуму розміри фундаменту, завдяки чому їх вартість нижче, також знижується вартість транспортування матеріалів для будівництва.
4) Будівництво будинків із каркасною технологією дозволяє легко реконструювати, розширювати або модернізувати будівлю. Наприклад, в області перестановки стін або ремонту або заміни установок.

Деревина як природна сировина, має здатність до саморегуляції вологості, створює унікальний, важкодоступний в інших технологіях мікроклімат в стінах будівлі. У країнах, де дерев'яне будівництво широко поширене, статистичні жителі цих будинків живуть на кілька років довше.

Для будівництва будинку по каркасної технології використовується деревина дуже хорошої якості, без слідів цвілі, грибків, коридорів комах і кори. Вони також просякнуті безпечними для людей, але захищають матеріал засобами, тому в них не будуть жити комахи і не заведеться грибок.

Коли справа доходить до просочення, приділяється найбільша увага точної захисту таких елементів, як зовнішні елементи конструкції будинку, колони і опори нижче рівня землі, частини скелетних стін в підвалах і стелях на основі стін підвалів, елементи, що стикаються з бетоном, балки підлоги і балки перекриття .

Після того, як дерев'яний будинок був побудований, всі видимі дерев'яні елементи (в разі дерев'яного фасаду всього будинку) двічі фарбуються сучасними маслами в обраному кольорі. Ці заходи відмінно захищають деревину протягом тривалого часу.

Каркас зовнішніх стін зазвичай обтягнутий жорсткими дошками, покритими ізоляцією з вітрозахисної фольги, яка не перешкоджає потоку пари зсередини будинку. Стіни, заповнені теплоізоляцією, дозволяють мінімізувати товщину зовнішніх стін, завдяки чому дерев'яний будинок загальною площею 100 м2 має корисну площу на 10-12 м2 більше, ніж зовні цегляного будинку. Це є додатковим аргументом на користь дерев'яних будинків. Сам фасад, в залежності від того, які проекти дерев'яних будинків вам подобаються, може бути декорований як завгодно. Починаючи від структурної штукатурки, закінчуючи дерев'яною опалубкою, яка може імітувати дерев'яні балки або облицювання з презентабельного клінкерної цегли - сучасні каркасні технології дозволяють реалізувати практично будь-яку задумку.