Клеєний брус з карпатської смереки - кращий матеріал для будівництва дерев'яного будинку

29.05.2020

Карпатська ялина "або Смерека - українською" - одна з найпоширеніших порід дерева в нашій країні. Її основний ареал зростання - велика частина Карпат. Дерево може досягати висоти до 50 метрів, при цьому діаметр стовбура такого «велетня» доходить до півтора метрів!

Тільки перевірені часом компанії, які дорожать своєю репутацією, завжди гарантують якість пропонованого сировини. Компанія Аттика з усією впевненістю стверджує, що одним з найкращих і доступних матеріалів для екологічного будівництва є саме карпатська сосна.

 

Чому варто звернути увагу на наші пропозиції?

Аттика - одна з небагатьох вітчизняних компаній, яка пройшла міжнародну сертифікацію якості. Ми отримали сертифікат відповідності ISO 9001:2015 на виробництво елементів і комплектів виробів з дерева, деталей з клеєної деревини, використовуваної для основних і каркасних конструкцій від всесвітньо відомої компанії Bureau Veritas.

Наші клієнти завжди впевнені в тому, що результатом будівництва стане будинок європейської якості з такого популярного матеріалу, як клеєний брус карпатської смереки! Чому саме смерека? Справа в тому, що її деревина дуже міцна і відрізняється оригінальною текстурою. При правильній обробці і сушінні пиломатеріали карпатської сосни можуть бути використані в будь-якому кліматі. Причому, на відміну від більш поширених порід сосен і ялин, карпатська деревина не виділяє патьоків (дерево «не плаче»).

Щільність матеріалу трохи нижче, ніж у традиційної сосни, але це, скоріше плюс: дошка легко обробляється і просочується захисними матеріалами, що збільшує її довговічність і міцність.

Чому саме клеєний брус?

Насправді карпатська смерека використовується і в каркасному, і в щитовому будівництві, проте найбільшого поширення набула в якості основного елемента будівництва будинку - клеєного бруса. Даний будівельний матеріал досить поширений завдяки тому, що з його допомогою можна досить швидко зводити будинки і споруди будь-якої поверховості і конфігурації.

 

Фахівці виділяють такі особливості і переваги клеєного бруса:

 

✓ Максимальна міцність і гранична довговічність.

Сучасні технології виробництва бруса з декількох склеєних і оброблених частин їли дозволяють домогтися найвищої точності. Через це зібрані конструкції набагато більш стійкі в порівнянні, наприклад, з будинками з оциліндрованих колод, які вимагають додаткової стабілізації. При цьому, використовуючи особливу технологію обробки деревини, фахівці можуть знизити внутрішню напругу, що мінімізує ймовірність появи тріщин, сколів, викривлень і інших деформацій. Додаткова обробка антисептиками не тільки надає чудовий зовнішній вигляд, але і захищає від зростання грибка, цвілі, розвитку комах, запобігає процеси гниття.

✓ Тепло, затишок і комфорт в будь-який час року.

Спеціальна форма бруса дозволяє прилягати кожному елементу максимально щільно один до одного. Відсутність щілин - це додаткова теплоізоляція, це приємний і ненав'язливий аромат живого дерева, це прохолода влітку і тепло взимку.

✓ Максимальна швидке будівництво будинку.

Дерев'яний будинок з клеєного бруса зводяться за принципом все відомого дитячого «конструктора»: кожної деталі відповідає своє місце на проекті, тому з зведенням може впоратися професійна бригада з 4-5 чоловік за 1,5-2 місяці. Невелика щільність деревини - це і незначна усадка готового будови, якому не потрібно потужний фундамент. Практично відразу ж після будівництва можна займатися прокладкою внутрішніх інженерних комунікацій.

✓ Екологічність.

Дерев'яний будинок із соснових матеріалів вважається одним з найбільш екологічних, що містяться в смолистом ароматі деревини речовини допомагають при захворюваннях органів дихання. Не дарма безліч пансіонатів і санаторіїв розташовуються саме в соснових лісах. Для виробництва клеєного бруса використовується екологічно чистий клей, який нейтральний для здоров'я людини.

✓ Естетика і краса.

Якісний клеєний брус карпатської смереки - це «самодостатній матеріал». У нього ідеально гладка поверхня без найменших патьоків смоли і практично повною відсутністю сучків і смоляних кишень. Вам не буде потрібно вкладатися в додаткову обробку, обробку, фарбування, купувати шпалери і так далі. Все це дозволяє заощадити не тільки час, а й фінанси.

При мінімальних вкладеннях ви отримуєте будинок своєї мрії, який стане «родинним гніздом» для кількох поколінь і при відповідному догляді простоїть кілька десятків років, зберігши свій ідеальний зовнішній вигляд і функціональність.