Друге світло в дерев'яному будинку з клеєного бруса. Особливості будинків з другим світлом.

29.05.2020

Дерев'яний будинок останнім часом стає одним з найбільш популярних типів житла у багатьох, хто вибирає природність, екологічність і чудовий зовнішній вигляд. Одним з варіантів будівель такого типу є будинки з клеєного бруса, який став затребуваним будівельним матеріалом.

Клеєний брус - це:

tempПростота і швидкість побудови 

tempНевелика вага і можливість будувати на складних грунтах

tempЧудова естетика зовнішнього вигляду

tempНеперевершена теплоізоляція і відсутність протягів

temp Можливість не використовувати внутрішню обробку 

tempКористь для здоров'я

 

Сьогодні існує безліч технологій облаштування будинку з клеєного бруса, які дозволяють перетворити ваше житло в максимально комфортно і затишне. Однією з них є «технологія другого світла», що перетворює навіть невеликі будинки в візуально більш просторі і наповнені повітрям і світлом.

Що таке «друге світло» в дерев'яному будинку?

Насправді, технологія відома вже багато років і з успіхом використовується в усьому світі. Особливо вона підходить тим, хто любить стиль мінімалізм або без розуму від «класики». Спочатку «друге світло» використовували в звичайних котеджах зі стандартних матеріалів, згодом його стали застосовувати і для будинків з клеєного бруса.

Що ж собою являє даний метод облаштування внутрішнього простору? Уявіть собі, що світло з вікон другого поверху природним чином проникає на перший. У звичайному будинку такого ефекту досягнуто практично неможливо - будуть заважати стіни і перегородки.

А якщо об'єднати простору першого і другого поверху, то над приміщенням знизу виникне «друге світло» від віконних прорізів приміщення зверху. Виглядає це досить ефектно: кімнати на першому поверсі стають ще більш світлими, а об'єднаний простір візуально ще більш збільшується.

Будинок з другим світлом - достоїнства і переваги

Фахівці відзначають наступні особливості технології:

1. Збільшення просторості навіть невеликих за площею приміщень.
2. Легкість і об'ємність кімнат на першому поверсі.
3. Унікальний дизайн дозволяє відмовитися від зайвих стін і перегородок, що знижує собівартість будинку.
4. Можливість створювати атмосферу тепла і затишку за любої погоди.

При цьому витрати на опалення в будинку з додатковими вікнами будуть ненабагато вище, ніж в стандартному будові. Якщо ми говоримо про будинки з клеєного бруса, то технологія «другого світу» як ніби спеціально була розроблена для них.

Якщо використовувати сучасні енергозберігаючі склопакети, то комфорт і затишок у вашому будинку буде забезпечений. При цьому фахівці радять враховувати деякі особливості: зокрема необхідно дотримуватися тепловий баланс в тих випадках, якщо ваше приміщення має висоту понад 4 метрів.

Природно, якщо на другому поверсі НЕ буде статі, то на ньому неможливо буде розмістити меблі та інші елементи декору і оформлення. Ця проблема цілком вирішувана, якщо передбачити наявність спеціального підрівні в районі другого поверху для компенсації втраченої корисної площі.

Особливості опалення будинку з другим світлом

Будинок з другим світлом має певні особливості опалювальної системи. Необхідно створити і підтримувати певний тепловий баланс для дворівневих приміщень. Це питання вирішується ще на стадії планування і проектування досвідченими фахівцями. Не секрет, що теплий нагріте повітря має схильність постійно підніматися вище. Холодний, в свою чергу, займає нижні шари в приміщеннях. Якщо кімната досить висока, то у статі при цьому буде досить прохолодно.

Якщо при цьому теплоізоляція приміщення виконана неякісно, то про комфорт і затишок можна забути. У той же час, як ми вже переконалися, будинки з клеєного бруса в питанні теплоізоляції залишають багатьох конкурентів далеко позаду. Для вирішення проблеми з різною температурою повітря в високих приміщеннях при цьому можуть застосовуватися кілька методів.

Проектувальник повинен врахувати всі особливості приміщення, після чого пропонує свої варіанти вирішення. Це може бути система «теплої підлоги», при якій тепло від прокладених в підлозі електрокабелів, інфрачервоних матів або труб з гарячою водою рівномірно прогріває весь простір. Залежно від площі кімнати підбираються різні варіанти системи. Зі збільшенням площі і обсягу можуть знадобитися додаткові електроприлади для обігріву: ідеальним варіантом можуть стати інфрачервоні керамічні панелі. Вони відрізняються максимальною енергоефективністю і при цьому чудово вписуються в будь-який інтер'єр.

Як вже зазначалося вище, дуже важливо підбирати якісні енергоефективні склопакети. Як відомо, в старих будинках близько 40% всіх тепловтрат йшло саме через вікна. Сучасні технології дозволяють знизити цей показник на порядки. При грамотному проектуванні будинок з другим світлом стане вашим родинним гніздом на довгі роки. Тут завжди будуть панувати тепло, любов, комфорт і затишок.