Різноманітність дерев'яних будинків

29.05.2020

Сьогодні дерев'яні будинки - не тільки данина трендам, але ще і можливість відчути себе трохи ближче до природи. Вперше увійшовши в дерев'яну будівлю, ми відчуваємо його особливу атмосферу і можемо в повній мірі відчути себе поза містом. Сучасні напрямки в будівництві звертають нашу увагу на екологічність будівель, тому дерев'яні будинки стають все популярнішими. Дерев'яна конструкція дозволяє зробити своє житло нешкідливим для здоров'я і навіть допомагає його поліпшити. Тому для тих, хто живе в гармонії з собою і природою, не існує кращого вибору, ніж вибір дерев'яного будинку.

Не всі дерев'яні будинки однакові

Звичайно, всі дерев'яні будинки можна класифікувати за різними критеріями. Існують теплі і холодні будівлі, найчастіше такі споруди діляться за принципом літній / зимовий житло. Також дерев'яні будинки діляться на котеджі і дачі. Існують і сезонні споруди. Ділять житло і за матеріалами - будинки з цільної деревини або будинку з клеєного бруса, фахверки, і т.д.

Загалом, розбити будинку на типи можна по будь-якими параметрами, але одна з найважливіших характеристик - кількість поверхів. Найчастіше саме цей критерій при проектуванні відіграє важливу роль для замовника і забудовника. Тому розглянемо типи дерев'яних будинків саме з точки зору поверхової характеристики.

Одноповерхові дерев'яні будинки

Такі будівлі характеризуються легкістю і простотою будови. Зазвичай вони швидко проектуються і зводяться. Чи не знадобитися багато часу, щоб вибрати підібрати або розробити проект і побудувати одноповерховий дерев'яний будиночок. Крім того, подібне приміщення набагато дешевше обходитися в змісті, для нього потрібно менше електроенергії, тепла та оздоблювальних матеріалів. Тому одноповерхова дерев'яна конструкція - це по-справжньому економічний варіант. 

Мансардні будівлі

Такі споруди припускають наявність одного поверху, але в той же час в них передбачені кімнати під дахом. Тобто горищні приміщення в таких випадках проектуються таким чином, щоб їх можна було використовувати в якості житлових. У таких будинках йде чітке розмежування кімнат, так як нижні призначаються для денного перебування, а верхні - для сну. У мансардних будинках найчастіше використовується клеєний брус, причому не тільки для будівництва самої будівлі, але і для прокладки балок на мансардах. Цей дуже зручно, так як клеєний брус міцний, отже, добре буде тримати покрівлю, але в той же час він легкий, відповідно не ускладнює конструкцію.

Двоповерхові будівлі

Іноді потрібно, щоб другий поверх був повноцінним, особливо це важливо для великих сімей. І фахверк, і клеєний брус, і навіть каркасна технологія дозволяють побудувати двоповерховий дерев'яний будинок під ключ.

Комбіновані будинки

Останнім часом часто стали зустрічатися будівлі з комбінованої поверховістю. Ми також надаємо проекти суміщеної одноповерхової або двоповерхової споруди з мансардою.

Загалом, дерев'яні будинки можуть бути різними і мати різну поверховість, навіть комбіновану. Щоб визначитися з вибором, краще проконсультуватися з нашими фахівцями. Вони можуть зорієнтувати вас по бюджету на будинок з клеєного бруса, докладніше розповісти про терміни і різних технологіях будівництва.