Мій дім — моя фортеця

23.02.2021

Мій дім — моя фортеця

Интерьер деревянного дома

Останній рік в Україні зростає попит на заміські котеджі, особливо на будинки з клеєного бруса і ми вирішили розібратися в чому ж причина такого стрибка. Компанія «АТТИКА» - одна з перших, хто почав будувати з даного матеріалу, а також лідер за якістю виробництва. Ми професіонали своєї справи та з душею ставимося до кожного проекту, тому легко пояснимо чому клеєний брус стає кращим вибором для будівництва власної оселі.

Для початку декілька слів про сам клеєний брус.

Це високотехнологічний і екологічний будівельний матеріал. 2019 року в Норвегії було завершено спорудження хмарочоса Mjösa Tower - найвищого дерев'яного будинку на планеті (85.4 метра). Через те, що при будівництві основним матеріалом був обраний саме клеєний брус, він визнаний екологічно чистою і безпечною спорудою, на відміну від своїх бетонних побратимів.

В першу чергу на дошки наноситься склад, що захищає їх від бактерій, вогню і води. Далі їх відправляють в сушильну камеру, де вони висихають до оптимальної для склеювання вологості, після чого склеюють, використовуючи екологічно чистий клей на основі целюлози. Дослідники віднесли цей клей за ступенем екологічності до розряду преміум класу, тобто з ним можна працювати навіть без респіратора, а значить він абсолютно безпечний для людини.

Коли клей висихає, брус профілюють і шліфують, а після чого нарізують чашки. Контроль якості проводиться для кожної партії матеріалу в лабораторії технічного контролю. Одержаний брус відповідає найвищим європейським і японським стандартам якості, а також володіє чудовими теплоізоляційними й звукоізоляційними характеристиками.

А тепер повернемося до причин, через які люди все більше вибирають клеєний брус як матеріал для будівництва свого будинку.

Користь для здоров'я

Господарі таких будинків кажуть про приємні відчуття від повітря в кімнатах, свіжому запаху хвої та звичайно відзначають явне поліпшення самопочуття і сну. Люди відчувають аромат дерева навіть після п'яти років використання. Це все відбувається через фітонциди, які містяться в такій деревині і створюють цю унікальну атмосферу, а також завдяки тому, що клеєний брус підтримує оптимальну для здоров'я вологість. Саме тому взимку в дерев'яному будинку з клеєного бруса завжди тепло, а влітку свіжо і прохолодно.

Якщо закрити очі в такому будинку, то можна на хвилину опинитися в сосновому бору і навіть почути шум вітру в кронах дерев. Більш того, якщо у вас проблеми зі сном або ви втомлюєтеся на роботі від вічного міського шуму, то провівши всього одну ніч в такому будинку ви будете почувати себе, ніби наново народилися.

Відпочинок для кожного

Ще одна неочевидна причина для переїзду з багатоповерхівки – своя власна ділянка. Наші будні проходять в насиченому темпі й на вихідних хочеться розслабитися. Своя територія це вільний майданчик для креативу і реалізації бажань, які неможливо реалізувати в тісних квартирах. Не має значення любите ви галасливі вечірки або ж звикли відпочивати в тиші та спокої - ви точно знайдете можливість відмінно проводити дозвілля, не виходячи з дому, що в даний момент особливо актуально.

На своїй ділянці ви зберетеся з друзями, розтратите енергію дітей або проведете романтичне побачення

Родинне гніздо

У приватному будинку комфортно навіть великій родині. У кожного своя кімната і простір для відпочинку або роботи. Ніхто нікому не заважає. І якщо навідалися далекі родичі, в будинку достатньо місця, щоб усіх розселити.

Швидкість зведення

Будинки з бруса дуже швидко будуються за рахунок модульності самої конструкції та мінімальній усадці. В середньому від початку робіт до передачі ключів щасливим господарям проходить від 6 до 8 місяців.

Домокомплект виготовляють на заводі згідно з проектом на високотехнологічному обладнанні, тому будівництво дерев'яного будинку виконується за принципом «конструктора» в найкоротші терміни, не вимагаючи значної усадки, що прискорює терміни

Інвестиції

Нерухомість актуальний напрямок для вкладень. Земля разом з будівництвом дорожчають і з часом особняк можна вигідно продати, легко повертаючи витрачені гроші.

Підсумуємо

Якщо замислюватися про покупку приватного будинку, то спершу здається, що це складно, клопітно, довго і дорого, але це зовсім не так. Щоб розвіяти свої сумніви — зверніться до професіоналів. Вони розкажуть про процес поетапно, узгодять важливі аспекти і прорахують вартість проекту.

Фахівці з «Аттики» допоможуть вибрати, яка технологія будівництва відповідає вашим потребам, а архітектори на основі ваших ідей створять образ майбутнього будинку, який передадуть команді майстрів будівельників, щоб втілити його в життя.

В результаті вам лише залишиться забрати ключі від місця, яке ви з любов'ю будете називати Домом.