Що таке фахверковий будинок?

29.05.2020

Якщо ви мрієте про сучасний, екологічному будинку з неймовірним дизайном і панорамним склінням - технологія фахверкових будинків стане втіленням ваших задумів у реальність. Перше, ніж підкуповують фахверкові будинку - своїм дизайном. Але це не все, чим може підкупити фахверк. Давайте докладніше розберемо цю технології, а саме її переваги і недоліки.

 

Переваги фахверка

✓ Сучасний дизайн

Якщо ми подивимося на дачні масиви - ми навряд будемо захоплюватися дизайном котеджів. Половина заміських будинків є споруди 70-80-х років, де однаковий сірий цегла розбавляється хіба що маленькими віконцями. Більш сучасні будинки не завжди відрізняються від старих приємною естетикою - це ті ж цегляні будинки, тільки цегла відрізняється кольором і розміри будинку трохи більше. Але найгірше, що можна зустріти за містом - різнокольорові утеплені фасади, різнокольорові дахи і повна відсутність будь-якої естетики.

Фахверкові будинки відрізняються кардинально: вікна в підлогу, красиве поєднання скла і дерева, функціональний дизайн. Ви можете подивитися проекти дерев'яних будинків на нашому сайті і переконатися в тому, що зовнішній вигляд будинку має велике значення.

✓ Срок эксплуатации

Наша компанія дає 50 років гарантії на фахверковий будинок. Основні матеріали будинки - скло і клеєний брус. Скло, як відомо, дуже довговічне, а клеєний брус не гниє і не піддається атакам комах через клею в складі.

✓  Умови експлуатації

І жарким літом, і в морозну зиму фахверковий будинок однаково добре зберігає температуру приміщення за рахунок сучасних багатошарових склопакетів. Тому технологія застосовується в самих різних регіонах, незалежно від кліматичних особливостей.

✓  Побудувати дерев'яний будинокшвидко

Кілька місяців - і будинок готовий. Не враховуючи фундамент, сам будинок може бути побудований всього за два місяці. При цьому, чекати поки будинок дасть усадку не потрібно - фахверкова технологія передбачає мінімальну усадку 1-2 відсотки, тому обробка будинку проводиться відразу ж.

✓ Економія на площі обробки

Скло не вимагає додаткових оздоблювальних робіт, а брус клеєний досить пофарбувати, якщо ви не хочете витрачати додаткові гроші і час на дизайн та оздоблювальні роботи.

✓ Економія на фундаменті

Фахверковий будинок - відносно легкий, тому немає потреби в глибокому і складному фундаменті. Скорочуючи вимоги до фундаменту, скорочується і бюджет будівництва будинку.

 

Недоліки фахверка досить несуттєві

Цена на фахверк

Ще недавно, такі будинки в Україні рідко зустрічалися, а побудувати дерев'яний будинок за технологією фахверк коштувало дуже дорого. Цей головний недолік завадив фахверковим домівках поширитися і зайняти нішу найбільш популярною технологією будівництва. Сьогодні ціна на технологію знизилася в кілька разів, тому фахверкові будинки стали набагато доступніше, а інтерес до них і попит зростає з кожним днем.

Висота стелі

Щодо низькі стелі можуть стати для когось недоліком фахверка. Як правило, такі будинки будують з висотою стель 2,5 метра. Індивідуальні складні проекти можуть бути побудовані і з більш високими стелями, але це, скоріше, виключення. Проте, за рахунок природного освітлення, в тому числі іноді здійснюваного додатковими вікнами в даху, усередині будинку ви не будете відчувати себе скуто. Природне світло і панорамні вікна додають повітря приміщень, а дизайн інтер'єру допоможе підкреслити це вільний простір.