Екологічність будинків з клеєного бруса: міфи й реальність

15.04.2021

Мифы про опасность клеенного бруса.

клеєний брусМіфи про небезпеку клеєного бруса.
Чи безпечний клеєний брус? Або є ризики, про які люблять заявляти компанії які будують будинки за іншими технологіями.
Згідно з міжнародним стандартом EcoMaterial клеєний брус входить в трійку найбільш екологічних матеріалів.
Як такий вражаючий результат досягається?
Отже, давайте розбиратися, чому клеєний брус вважається матеріалом бізнес-класу і причому тут екологічність?

З огляду на сучасний рівень забруднення в таких великих містах, як Київ, проблем в сфері екології та життя в місті вистачає. З клеєного бруса таких проблем немає. Але звідки виникає чутка, що клеєний брус не безпечний і інші міфи, пов'язані з ним? На жаль це відбувається тому що, нерідко компанії, що будують інші види дерев'яних будинків займаються відвертою дезінформацією, використовуючи її, як метод конкурентної боротьби, граючи на страхах і необізнаності людей, які вибирають з чого будувати будинок. Це не дивно, адже клеєний брус є еталоном за всіма ключовими показник і відповідно обходить по ним інші види матеріалів для деребудівницвтві.  Його властивості дозволяють без шкоди якості використовувати в будівництві тільки екологічні допоміжні будівельні матеріали і технології. Вторинні екологічні матеріали відмінно поєднуються з клеєного бруса. Йдеться про відомих своєю безпекою матеріалах, таких як, антисептики з лляного масла, акрилові герметики, бджолиний віск, лляний утеплювач, який не впливає на усадку, а так само славиться крім екологічності, своїми високими показниками теплоефективності.

Але варто зауважити, що наведені вище якості матеріалів досягаються тільки за умови, що будівництвом і безпосередньо виконанням робіт будуть займатися фахівці високого рівня. Існує багато технічних тонкощів, кожна дія будівельної бригади має важливість. До речі ще варто сказати про ще один будівельний матеріал, про який люблять говорити противники клеєного бруса - клей, який застосовується на етапі виробництва деталей з дерева.

Всупереч можливим домислів і противникам будинків з клеєного бруса, є повністю безпечними. Можна не заглиблюватися в технологічні подробиці і просто сказати, що в таких високо розвинутих країнах як Канада, Фінляндія, Японія, Швеція і тд будинку з клеєного бруса давно є частиною культури. Жителі в цих країнах не задаються питаннями про екологічність клеєного бруса. Не просто високі, а жорсткі стандарти якості в цих країнах дозволяють споживачам навіть не замислюватися про токсичність клею, радіоактивності клеєного бруса і іншого.

Експерти нашої компанії уточнюють, що ліс повинен не тільки правильно оброблятися,  а й правильно заготовлюватися робиться. На сьогоднішній день якісний продукт коштує грошей, тому і вдома з клеєного бруса при дотриманні всіх стандартів вважаються продуктом бізнес-класу. Наша кампанія може похвалитися досвідом експорту в країни ЄС, а особливо в Нідерланди! Країна славиться своїм високим рівнем життя і високими стандартами в області екології. Тому можна впевнено сказати, що думка про небезпеку клеєного бруса є або помилкою, або навмисної брехнею.
Якщо ми не змогли торкнуться питання, який вас цікавить, залиште свій номер і наші менеджери зателефонують вам.