Чому обирають дерев'яні будинки під ключ?

29.05.2020

Все більше людей в наш час вибирає дерев'яні будинки під ключ. Використання сучасних технологій і широкий вибір деревини як матеріалу - це ті основні фактори, завдяки яким дерев'яні будинки надають їх власникам безліч переваг.

Одне з головних достоїнств натуральної деревини - це здатність пропускати повітря. Завдяки цій властивості матеріалу забезпечується провітрювання приміщень, що, в свою чергу, дозволяє підтримувати в них певний рівень вологості. У дерев'яному будинку, таким чином, завжди буде сухо, затишно і тепло. Деревина до того ж є екологічно чистим матеріалом, про що також не варто забувати при виборі її для заміського будівництва.

Ще одна безперечна перевага деревини - це високі теплоізоляційні характеристики. Будинки, побудовані з цього матеріалу, втрачають набагато менше тепла, ніж аналогічні споруди з бетону або цегли. Завдяки цьому можна добре економити на опаленні.

Дерево відмінно підходить, якщо ви хочете побудувати будинок швидко і недорого. Наприклад, якщо використовувати для будівництва дерев'яного будинку брус клеєний, можна виключити необхідність в обробці стін. Вартість деревини при цьому буде значно нижче, ніж цегли або бетону.

Завдяки використанню сучасних технологій і матеріалів дерев'яні будинки можуть похвалитися також довговічністю. Споруда, що пройшла спеціальну обробку з чітким дотриманням технології, може простояти не менше 100 років. Якісні характеристики дерев'яного будинку протягом усього цього терміну будуть залишатися на колишньому високому рівні. Більш того, дерев'яний будинок за каркасною технологією можна модернізувати, відновлювати і покращувати без глобальної перебудови будівлі.

Екстер'єр дерев'яного будинку може бути найрізноманітнішим, що дозволяє вигідно виділятися такій споруді на тлі інших поруч розташованих споруд або гармонійно вписуватися в природні пейзажі.

З огляду на все вищесказане, можна стверджувати, що вибір на користь будівництва дерев'яного будинку - це вірне рішення. Сприяє прийняттю такого рішення також те, що деревина на території нашої країни є найдоступнішим і економічним матеріалом для заміського будівництва.

Зведення будинків з дерева має багату історію, і розглядається воно як одне з найбільш древніх ремесел. Ще в давні часи завдяки великій кількості лісів люди жили в дерев'яних будинках, тому цей період часто називають дерев'яним століттям. Навіть незважаючи на те, що деревина легко загорається і швидко горить, споруди з неї більш популярні, ніж споруди з каменю або цегли, а сучасна обробка деревини дозволяє звести до мінімуму ризик випадкового загоряння.

Традиції дерев'яного домобудівництва забезпечили будівлям з деревини особливі економічність, теплоту і якість. Багато з цих традицій пройшли з покоління в покоління, і зараз вони не менш актуальні, ніж раніше.

Дерев'яний будинок під ключ - це надійність, якість і довговічність. Якщо є хоча б найменша можливість побудувати будинок з дерева, то відмовлятися від неї ні в якому разі не варто.