Які бувають будинки з дерева?

29.05.2020

Будівництво споруд з дерева має довгу і багату історію, що обчислюється століттями і тисячоліттями. Сьогодні будинок з дерева - зовсім не той, що був колись. Сучасні технології відкрили нові можливості і перспективи для будівель з дерева. Дерев'яне домобудівництво сьогодні знову стало одним з найбільш вигідних напрямків по створенню доступного житла. Актуальні технології викорінили більшість недоліків дерев'яних будинків, зробивши їх надійними, доступними і сучасними.

Які технології ми пропонуємо? 

Дерев'яні будинки з бруса

Раніше будинки часто будували з повноцінних колод - дерев'яного зрубу. Зараз таке будівництво втратило свою актуальність, в основному, через високу вартість і дуже трудомісткого будівництва. На зміну традиційному дому зі зрубу прийшли будинку з клеєного бруса. Зовні їх легко відрізнити - будинок з клеєного бруса має рівні стіни. Ціна на деревину як і раніше відносно висока, але така технологія здешевлює будівництво будинку в рази. Більш того, ціна буде навіть скомпенсирована за рахунок того, що ви можете не займатися додатковою обробкою стін - досить розкрити їх лаком або пофарбувати. Будинок при цьому залишиться теплим і збереже всі властивості дерев'яних будинків. Клеєний брус склеюють з пиляних дощок, такий матеріал більш практичний ще й тому, що на його усадку потрібно набагато менше часу, ніж традиційного зрубу.

Фахверкові будинки

Широко поширені в Європі середніх століть, фахверки пройшли великий шлях і перетворилися в сучасні будинки з величезним переліком переваг. З старовинною технологією будівництва, сучасні фахверки успадкували каркас з дерева, а інші елементи будівлі значно модернізувалися. Зараз такі будинки відрізняються своїм світлим, просторим дизайном, який можливий завдяки використанню сучасного енергоефективного скління. Панорамні вікна - далеко не єдина перевага фахверка. Сучасні фахверкові будинки укомплектовані цілими комплексами технологічних рішень, які дозволяють зробити їх по-справжньому «розумними» і комфортними. При цьому, будівництво не займає багато часу, а вартість може бути дуже доступною.

Каркасний будинок з дерева

Ще одна перспективна сучасна технологія будівництва будинків з дерева - каркасне дерев'яне житлове будівництво. Будинку по каркасної технології економічно дуже привабливі, їх будівництво займає небагато часу, а перелік переваг вражає. При будівництві будинків за каркасною технологією, спочатку зводиться сам каркас, який пізніше наповнюється сучасним утеплювачем і обшивається з двох сторін. Всередині це пароізоляція (термозберігаючих шар), а зовні - вологовідштовхувальні і вітростійкі матеріали обшивки. Необхідна і додаткова обшивка конструкції, для неї використовують жорсткі листові матеріали (фанеру, гіпсокартон, цементно-стружкові плити). Фінальний етап - декоративне облицювання, для неї використовують найрізноманітніші матеріали, тому зовнішній вигляд будинку може бути будь-яким. Незважаючи на таку кількість процесів і шарів, товщина стін біля будинку, побудованого за каркасною технологією, дуже незначна. І саме завдяки кількості шарів, дерев'яний будиночок залишається теплим, енергоефективним і дуже комфортним для життя.